آموزش پایان نامه نویسی

این وبلاگ جهت اموزش نوشتن پایان نامه ایجاد شده است. قصد ما در اختیار دادن گذاشتن تمام دانشمان در جهت اموزش نوشتن پایان نامه می باشد

آموزش پایان نامه نویسی

این وبلاگ جهت اموزش نوشتن پایان نامه ایجاد شده است. قصد ما در اختیار دادن گذاشتن تمام دانشمان در جهت اموزش نوشتن پایان نامه می باشد

آموزش پایان نامه نویسی

درباره ی این وبلاگ


هر ساله، تعداد زیادی از دانشجویان از سراسر کشور و از دانشگاه های مختلف، در نوشتن پایان نامه دچار مشکل می شوند. این را می شود به راحتی از گزارش های صدا و سیما در مورد فروش پایان نامه و اندک چرخی در اینترنت مشاهده کرد. سوال اینجاست که علت اصلی این پدیده چیست؟ چرا دانشجویان در نوشتن پایان نامه دچار مشکل می شوند؟ علت هر چه که باشد، یک چیز کاملا مشهود است، نبود یک وبسایت تخصصی درباره آموزش نوشتن پایان نامه، که نوشتن پایان نامه و مراحل مختلف کار را به صورت رایگان در اختیار دانشجویان قرار دهد. مشکلی که شاید کشور ما سالهای متمادیست که از وجود آن رنج می برد و هر ساله عده ی زیادی از دانشجویان با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند. هدف ما از ایجاد این وبلاگ همین است. ما هم مثل شما دانشجو هستیم، این مشکل را داشتیم و از نبود یک آموزش جامع و مناسب رنج می بردیم و این خلا را احساس کردیم، اما مثل اکثر دانشجویان از کنار آن به سادگی عبور نکردیم، یک تصمیم سخت! گرفتیم، تصمیمی که شاید انجام تمام و کمال آن از عهده ی ما خارج باشد، اما به امید خدا روی تصمیمان جدی هستیم. تصمیم گرفتیم که آموخته های خود را با شما به اشتراک بزاریم بلکه بتوانیم این مشکل چندین و چند ساله کشور را اندکی حل کرده باشیم. ما ادعا نمیکنیم که کامل هستیم و همه چیز را می دانیم اما این مساله را خوب می دانیم که اگر حتی یک مرحله از کار را بتوانیم آموزش دهیم، به حل کردن بخشی از یک مشکل بزرگ کمک کرده ایم.

نوشتن وبلاگ و یا تهیه ی آموزش در هر زمینه ای اصولا یک کار زمان بر است، قطعا تکمیل این وبلاگ و تهیه ی آموزش ها هم زمان بر خواهد بود...

سه شنبه, ۲۶ مرداد ۱۳۹۵، ۰۶:۳۰ ب.ظ

ساختار پروپوزال

به نام خدا

 

در این پست می خوام ساختار و اسکلت بندی پروپوزال رو شرح بدم  و درباره قسمت های مختلف یک پروپوزال به شما اطلاعات بدم. همچنین یک نمونه پروپوزال برای شما قرار خواهم داد تا دقیقا ببینید که به چه شکلی هست. در پست قبلی(که در قسمت پایین همین صفحه هست)، یکی از دوستان زحمت کشید و ساختار پروپوزال رو در رشته مترجمی تشریح کرد. این ساختاری که من الان می خوام شرح بدم، مال رشته اموزش زبان هست و ممکنه خیلی خیلی شبیه به ساختار پروپوزال مترجمی باشه ولی ممکنه یه اندک تفاوت جزیی داشته باشن با هم، برای همین من تصمیم گرفتم که جداگانه یه پست براش بنویسم ( گرچه دوباره کاری  و تکراری شده ولی مهم نیست)

خب، همونطور که در توضیحات مقدماتی هم گفتم، قلب پایان نامه، پروپوزال هست. شما باید یک موضوع انتخاب کنید برا ی پایان نامه، برای اون موضوع پروپوزال بنویسید و تحویل دانشگاه بدید، بعد 15 الی 20 روز (شایدم بیشتر، دقیق نمیدونم چون من هنوز پروپوزال ندادم به دانشگاهمون)، پروپوزال شما یا رد میشه یا قبول میشه. اگه رد شد، باید اشکالاتش رو برطرف کنید.

چند تا نکته رو یاد اوری کنم:

اول اینکه:  در پروپوزال، شما هر آنچه که در پایان نامه می خواهید انجام بدید رو شرح میدید. مثلا شرح میدید که داده ها به چه صورت جمع اوری خواهند شد، و یا اینکه مثلا داده ها از چه کسانی جمع اوری خواهند شد، از چند نفر قراره تست بگیرید، سطح اون افراد در چه سطحی هست و موارد دیگر. به هیچ وجه اون قسمت هایی از پایان نامه که مربوط به نتایج تحقیق میشه در پروپوزال وجود نداره، چون که وقتی پروپوزال رو مینویسید هنوز تحقیق بصورت عملی انجام نشده و داده ها جمع اوری نشده که به نتیجه تحقیق هم رسیده باشید. برای مثلا پروپوزال abstract  نداره، چون که abstract ، یک خلاصه ای از مقاله  ( در حد یک پاراگراف)  هست که به یافته های تحقیق هم اشاره میکنه، و چون هنگام نوشتن پروپوزال، هنوز تحقیق بصورت عملی انجام نشده پس بنابراین هنوز به هیچ یافته ای هم نرسیدید پس نوشتن abstract  در پروپوزال یک چیز کاملا بی معنی هست.

 نکته ی دوم: این ساختاری که در اینجا میخام توضیح بدم، در فصل اول کتاب Second Language Research Methodology and Design  نوشته ی Alison Mackey اورده شده که در شکل زیر تصویرجلد کتاب رو میبینید.

 

تصویر جلد کتاب second language research methodology and design

 این همون کتابی هست که شما در روش تحقیق می خونیدش(در پیام نور) که در توضیحات مقدماتی هم دربارش توضیح دادم. انشاالله در فرضت مناسب، یک پست اختصاصی برای این کتاب می نویسم و توضیحاتی درباره فصل های مختلف اون اراعه میدم.

 

خب، در بخش زیر، شما ساختار و ( به تعبیر خودم، اسکلت) یک پروپوزال رو می بینید.  دقت کنید که ترتیب موارد زیر مهم هست و پروپوزال اصلی هم باید ترتیبش به همین شکل باشه:

1. Introduction

2. Statement of Problem

3. Literature Review

4. Significance of the Study

5. Objectives of the Study

6. Research Questions & Hypothesis

7. Method

  7.1 Participants

  7.2 Instruments/Materials

  7.3 Data Collection

  7.4 Data Analysis

8. Reference

خب، این ساختار یک پروپوزال هست و من در اینجا یک نمونه  پروپوزال که از استادم گرفتم رو قرار میدم (از خودشون اجازه گرفتم قبلا)

نمونه پروپوزال: دانلود

 

حالا یه توضیح بسیار مختصری درباره این 8 قسمت بدم ولی قبلش یک نکته رو می خوام بگم:

نکته: برای کسب اطلاعات و جزییات بیشتر درباره این 8 قسمت، حتما فصل 1 کتابی که در بالا معرفی کردم رو مطالعه بفرمایید. این توضیحاتی که من میدم مختصر هست.

 

Introduction

همونطور که از اسمش مشخص هست، یه توضیح مقدماتی درباره تحقیقتون میده

 

Statement of Problem

در این قسمت باید به مشکل تحقیق اشاره بشه، ینی اون مشکلی که تحقیق قراره حل بکنه، و در حد حدودا یک پاراگراف باید نوشته بشه

 

Literature Review

این قسمت خیلی مهمه، تقریبا در بین اون 8 قسمت، بیشترین مطلب رو باید برای این بنویسید. حجم مطلبی که باید برای این قسمت بنویسید حدودا باید 7 8 صفحه باشه. در این قسمت شما به پیشینه ی تحقیق اشاره میکنید و این که در موضوع شما در گذشته چه تحقیقاتی انجام شده و چه یافته هایی داشته و اینکه شما میخاید چه خلا هایی رو پر کنید و ...

 

Significance of the Study

از اسمش مشخصه، شما باید توضیح بدید که اهمیت تحقیق شما در چه چیز هست و چه فایده ای داره

 

Objectives of the Study

این قسمت هم از اسمش مشخص هست، اهداف تحقیق. اینکه هدف شما از تحقیق چیه و چرا دارید تحقیق می کنید

 

Research Questions & Hypothesis

در این قسمت، سوالات و فرضیات تحقیق رو می نویسید

 

Method

در این قسمت، شما باید جامع و مفصل و ریز به ریز تشریح کنید که چه کسانی در تحقیق شما شرکت کردن، چه رده ی سنی داشتن، جنسیتشون چی بوده، سطح تحصیلاتشون چی بوده، چند نفر بودن، در کجا ازشون تست گرفتید، از چه ابزار ها یی برای انجام تست استفاده کردید، ایا پرسش نامه دادید به شرکت کنندگان؟ ایا مصاحبه کردید باهاشون؟ ایا از نزم افزار خاصی در طول تحقیق استفاده کردید؟ اگر از نرم افزار استفاده کردید، ورژن اون نرم افزار چند بوده؟ ایا رایگانه یا پولی؟ فرایند جمع اوری اطلاعات به چه صورت بوده؟ شرکت کنندگان چند جلسه در تحقیق شما شرکت کردن؟ از چه ازمون هایی برای آنالیز داده ها استفاده کردید و سوالات بسیار دیگری که شما باید ریز به ریز و همراه با جزییات و بصورت دقیق، در این قسمت بنویسید. تاکید میکنم، این قسمت باید خیلی دقیق و با جزییات ریز نوشته بشه.

 

Reference

رفرنس هم از اسمش مشخصه، اگر در نوشتن تحقیق، از افرادی نقل قول کردید و یا به تحقیقات اونها اشاره کردید، باید در قسمت رفرنس اونارو بیارید. نوشتن رفرنس باید بر اساس APA  Style  باشه که من در آینده در پستی جداگانه مطلبی رو درباره APA  خواهم نوشت و جزییاتش و ساختارش رو دقیقا شرح خواهم داد.

 

(مطالب بالا ممکن است در آینده توسط نویسنده،  تکمیل و یا ویرایش شوند)

۹۵/۰۵/۲۶
نویسنده: یک دانشجو

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی